Test af Tetratec Ex1200

Forfatter: Dan Sollok Mortensen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Teknik
 Del

Tetratec EX 1200

Det her er nok mere en kort præsentation af Tetratec end en test. Jeg er ikke expert på området men har arbejdet en del med bl.a. Eheim og Fluval pumper. Nok om det.....

Tetratec EX 1200, Pris 799,- hos Akvariewest Eksternt link www.akvariewest.dk

Sådan ser kassen til dyret ud:


Kassen indeholder et styk pumpe manualer og alt filtermateriale. Bemærk primer knappen og håndtaget som kan skydes op.
Skuffe 1: Keramiske rør + filtersvamp

Skuffe 2: Bioballs

Skuffe 3: 2* filtersvamp

Skuffe 4: filtersvamp + Aktivtkul + hvid fint filtervatAlle filterdelene skal lige en tur under bruseren før de er klar

Kurvene sættes ned i spanden så to pile passer sammen for at sikre at de vender rigtigt. Samle kvaliteten ligger lidt under Eheim niveau men det hele passer ok sammen.

Haner og slange tilslutninger sidder i et modul som klipses på med et enkelt tryk på et håndtag. Samme modul kan tages af ved rengøring af filteret uden der kommer vand ud over det hele ;-)

Der medfølger naturligvis også slager og klips til at holde indsugning og spraybar. Der er endda to længder klips med så det skulle passe til alle akvarier.
Slanger og rør er af en ganske pæn størrelse som nok kan giver problemer i en del akvarier. Test akvariet er et 250l med dækglas og uden heldækkende ammatur. Her måtte der lidt større hjørner til i glasse før det hele kunne være der. Læg forøvrigt mærke til indsugnings studsen den er af teleskob typen så den passer til højden på alle akvarier.

Når alle slanger er tilsluttet trykkes der nogle gange på primer knappen hvilket har samme effekt som at suge i output slangen, men så slipper man da for det :-) Primeren virker efter hensigten og pumpen snupper de ca 12 liter vand som er filter volumen. Strømmen kan herefter tilsluttes og voila man modtager et pænt brusebad fra spraybaren.....panik panik og nogle liter vand senere finder man ud af at drosle pumpen ned til ca 1/2 speed. Denne pumpe kan altså flytte rigtigt meget vand !

Støj mæssigt ligger den ikke helt på eheim niveau jeg vil gætte på at den larmer med ca 19dB eller hvad der svarer til en støjsvag pc. Det er ikke noget problem i en stue men i soveværelset ??!

Tetra opgiver data for hele serien sådan her:
Konklusion:

799,- for en pakke med alt hvad man skal bruge. 1200 liter i timen, forholdsvis støjsvag, 12 l filtervolumen, taler de tal ikke for sig selv ? EX1200 flytter så meget vand at den ikke rigtigt er egnet til 200-250 liters akvarier med mindre man drosler den ned så der vil en EX700 være rigelig. I følge Tonny ved akvariewest har han kun haft to reklamationer på produktet en utæt hane og en defekt pakning så kvaliteten ser ud til at være ok, men det er for tidligt at udtale sig om holdbarheden på længere sigt. Tetra giver 3 års garanti !

Akvarie arbejde er for øvrigt frygteligt kedeligt når man er kat ;-)