En lille sød historie

Forfatter: MI
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Beretninger
 Del

Da jeg sidste år købte et par (1,1) Neolamprologus caudopunctatus i Cichlidecentret, fik jeg mere end jeg havde betalt for.

En anden flink akvarist (MiHu) havde netop købt de sidste - på nær 2 - caudopunctatus i akvariet, så der var ingen fisk at tage fejl. Dog var det således at fiskene gik sammen med adskillige Altolamprologus compressiceps "Shell", hvorfor der var en del sneglehuse af vinbjerg-typen i akvariet.

Da Martin skulle fange mine fisk, smuttede den ene ned og gemte sig i et sneglehus. Nå - pyt, sagde Martin, du får bare sneglehuset med i posen... vi gider ikke ryste det lille kræ ud. Det var naturligvis fint med mig, så vi fik pakket sagerne og jeg tog hjem og installerede fiskene i akvariet.

Næsten morgen ser jeg så til både forundring og glæde at jeg pludselig har 4 nye fisk - ikke kun to. I det sneglehus, hvor "caudo'en" havde gemt sig i, lå øjensynligt allerede to compressiceps og skjulte sig.

Tænk at de alle tre kunne være deri (uden så meget som en halespids kunne øjnes). Vi snakker altså om et almindeligt gennemsnitsstørrelse vinbjergsneglehus!

Siden har jeg altid forsøgt at købe nogle af de sneglehuse som allerede befinder sig i akvarierne. Måske kunne man være heldig endnu en gang. Det er næsten som at købe et skrabelod - blot med den forskel at hvis der ikke er "gevinst", så har man "kun" fået det man har betalt for.

Mvh MI